Mitä setlementtityö on pähkinänkuoressa? Katso tästä video Naapurina Setlementti Linnala

”Tiälä näkköö toisia immeisiä”

Toiminnan merkitys ja tavoitteet

Linnalan seniorikeskus tarjoaa monipuolista ja kotona asumista tukevaa päivätoimintaa ikääntyville. Toiminnan tavoitteet ovat ikääntyvien yhteisöllisyys ja osallisuus, joita edistetään liikunnallisilla, muistia ylläpitävillä, omatoimisuuteen kannustavilla ja ikääntymiseen sopeuttavilla laadukkailla ohjaustoiminnoilla. Yhdessä pelaamme pelejä, juttelemme ajankohtaisista asioista, osallistumme pienimuotoisiin liikuntahetkiin, leivomme, laulamme, askartelemme sekä muistelemme menneitä. Toiminnassa turvataan ikääntyvien fyysinen, psyykkinen ja sosiaalinen turvallisuus, sekä suunnitellaan päiväohjelmaa ikääntyvien toiveiden mukaisesti.

Seniorikeskuksen kerhopäivät ovat tiistai (mahdollisuus saunomiseen) ja torstai klo 9-14.  Seniorikeskuksessa tarjotaan monipuolista omatekoista kotiruokaa huomioiden myös erityisruokavaliot.

Henkilökuntamme on ammattilaisia, jotka huolehtivat asiakkaidemme tarpeista ja turvallisuudesta päivän aikana huomioiden jokaisen asiakkaan yksilönä ja kunnioittaen heidän elämän kokemustaan.

Kohderyhmät

Seniorikeskuksen päivätoiminta soveltuu kaikille seniori-ikäisille, jotka selviävät itsenäisesti arjen pienistä askareista (ruokailu ja wc-käynnit). Arjen apuvälineet voivat olla mukana, kuten rollaattorit, pyörätuolit yms. Lisäksi toimintaa järjestetään eri järjestöjen ikääntyville henkilöille sekä erityisryhmille, esim. kuurot ja kehitysvammaiset. Kerhot voivat toimia sekä seniorikeskuksessa että palvelua ostavien tahojen tiloissa.

Yhteistyöverkosto

Yhteistyöverkostoon kuuluu sekä terveydenhuollon, sosiaalitoimen että seurakunnan asiantuntijoita. Yhteistyö sosiaali- ja terveysalan oppilaitosten sekä omaisten kanssa on säännöllistä. Linnalan Setlementin eri yksiköiden kanssa tehdään aktiivisesti yhteistyötä.

Päivätoiminnan asiakasmaksu

Asiakkaalta perittävään päivämaksuun sisältyy aamiainen, lounas, päiväkahvi sekä ohjattu toiminta. Päivämaksu on 22 € (saunoville 27 €).

Toiminnan sisältö

Päiväohjelma suunnitellaan asiakkaiden toiveiden ja mieltymysten mukaan. Toiminta on

 • ajankohtaista: luemme lehtiä ja keskustelemme ajankohtaisista asioista.
 • aivoja ja muistia virkistävää: pelaamme pelejä, laulamme, muistelemme menneitä
 • aktiivista: harrastamme pienimuotoista liikuntaa, johon voi osallistua vapaaehtoisuuteen perustuen ja omien voimavarojensa mukaan.
 • lepoa: kiireettömyys sallii lepohetken tarpeen mukaan päivän aikana.
 • juhlia: vietämme kalenterivuoden juhlia, esim. joulujuhla ja minijuhannus nauttien herkuista ja aiheeseen liittyvästä ohjelmasta. Asiakkaiden merkkipäiviä vietämme toiveesta.
 • hoitoa: Järjestämme pieniä hemmotteluhoitoja halukkaille, esim. käsihieronta ja kynsien lakkaus, kampaukset tarvittaessa saunapäivinä. Lisäksi tarjoamme pienimuotoista terveyteen liittyvää palvelua, esim. verenpaine- ja verensokeriarvojen seurantaa kerhopäivän aikana.
 • hygieniapalvelua: Kerran viikossa on mahdollisuus saunomiseen omatoimisille asiakkaille sis. pyyhkeet ja pesuaineet.
 • ostopalvelua: jalkahoitopalveluita saa kuukauden välein kerhopäivän aikana itse maksaen.
 • vierailijoita: Lauluillaan ja esityksillään asiakkaitamme ovat viihdyttäneet niin päiväkodin kuin koulujenkin lapset sekä vapaehtoiset laulattajat.

Toimintapäivän runko

 • Asiakkaat saapuvat seniorikeskukseen joko itsenäisesti tai käyttäen kuljetuspalvelua.
 • Toimintapäivän pituus on viisi tuntia, klo 9 -14. Kerhopäivät ovat tiistai (mahdollisuus saunomiseen) ja torstai. Päivätoiminnassa voi käydä 1tai 2 kertaa viikossa.
 • Ruokapalvelut sisältävät aamukahvin ja suolapalan, lounaan sekä iltapäiväkahvin ja makean palan. Seniorikeskuksessa tarjotaan monipuolista omatekoista kotiruokaa huomioiden myös erityisruokavaliot. Kuuntelemme myös asiakkaiden toiveita ja mieltymyksiä ruuan suhteen ja pyrimme toteuttamaan niitä mahdollisuuksien mukaan. Pidämme myös leivontapäiviä, jolloin asiakkaat pääsevät itse osallistumaan pullien / piirakoiden paistoon.
 • Ohjelmallinen osuus ja lepohetket rytmittyvät ruokailujen väliin.

 

”Aina on tervetullut olo tänne. Odotan jo seuraavaa käyntikertaa”

Unto Pouta, seniorikeskus asiakas

 

Yhteystiedot:

Seniorityön vastaava Marjo-Riikka Tiilikainen

p. 040 680 3831

marjo-riikka.tiilikainen@linnala.fi